Министерският съвет прие Решение за определяне на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие Решение за определяне на представителите на държавата
Коментари Харесай

Рокади в Надзорния съвет на Здравната каса

Министерският съвет одобри Решение за установяване на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Настоящият състав на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса е конституиран на 23 февруари 2015 година, заради което мандатът му изтича на 23 февруари 2020 година

В тази връзка в състава на Надзорния съвет за идващия 5-годишен мандат са избрани следните представители на страната: Жени Начева, Бойко Пенков, Росица Велкова и Галя Димитрова, в качеството й на изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.

Жени Начева е лекар по стопанска система. Заемала е виновни длъжности в региона на бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява.

Понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето, а директно преди назначението й за подобен през 2017 година е шеф на дирекция в Министерството на финансите. Определена е за ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.

Бойко Пенков е заместник-министър на опазването на здравето за трети път, назначен през 2017 година Той е ученик на Медицинска академия - гр. София и е магистър по медицина, с добити специалности по "Вътрешни заболявания " и по "Белодробни заболявания ".

Има над тридесет и седем години трудов стаж и професионален опит в региона на опазването на здравето, като е заемал виновни длъжности в лечебни заведения, НЗОК, Министерство на здравеопазването.

Росица Велкова понастоящем е заместник-министър на финансите. До назначението й на този пост е дълготраен управителен чиновник в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната организация за застрахователен контрол.

Галя Димитрова е назначена за изпълнителен шеф на Националната организация за приходите през 2017 година Преди това е заместник-изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите с сектор в региона на контрола и проверките. Преди това оглавява териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители " на Национална агенция за приходите.

По отношение на препоръчаните представители на страната в Надзорния съвет на НЗОК не са налице хипотезите на несъответственост, визирани в член 18 от Закона за здравното обезпечаване, за което те са подписали заявления. Служебна инспекция на Министерството на здравеопазването демонстрира, че препоръчаните лица не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР