Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Меморандум

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Меморандум
Коментари Харесай

Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Полската агенция за инвестиции и търговия

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Меморандум за съгласие сред Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, Република България и Полската организация за вложения и търговия, Република Полша.

Меморандумът ще подкрепи развиването на двустранното икономическо съдействие сред Република България и Република Полша. Като признават стратегическото значение на развиването на дребните и междинните предприятия за повишение на заетостта, икономическата и обществената непоклатимост, страните се договарят да подкрепят предприятията от съответните страни и да открият и поддържат разнообразни форми на съдействие.

В Меморандума се планува Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Полската организация за вложения и търговия да бъдат сътрудници в региона на развиването на дребните и междинните предприятия, като дават действителни благоприятни условия за разширение на бизнес контактите сред предприятията от България и Полша. Двете страни поемат отговорности за продан на бизнес-информация, обвързвана с търговията, опциите за вложение, политиката и ограниченията, подхванати от всяко от двете държавни управления за поощряване на интернационализацията на дребните и междинните предприятия.

Българската и полската страна ще си сътрудничат при образуване на промоционални прояви в услуга на дребните и междинните предприятия като замяна на визити на бизнесмени, образуване на присъединяване им в бизнес конгреси, конференции, семинари, търговски панаири, изложби, визити на делегации и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР