Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите
Коментари Харесай

Кабинетът плати за 435 323 броя нощувки на украинците у нас

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на помощ на претендентите по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “.

Освен това кабинетът одобри и Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за предплатено финансиране на разноски по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “.

По второто подред заплащане по Програмата, обхващащо интервала от 1 юли 2022 година до 31 юли 2022 година, са платени 435 323 броя нощувки на стойност 4 756 200.00 лв. без Данък добавена стойност, респективно с включения Данък добавена стойност сумата става 5 159 762.70 лв..

Изпълнението на Програмата е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на Програмата „ Регистър за местата за заслон “, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения и посредством контролни инспекции по длъжностен път с данни от системите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.

Борислава Кирилова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР