Министерският съвет прие Решение за изменение и допълнение на Програмата

...
Министерският съвет прие Решение за изменение и допълнение на Програмата
Коментари Харесай

Удължават с още месец хуманитарната програма за украинците с временна закрила в България - Свят

Министерският съвет одобри Решение за изменение и допълнение на Програмата за филантропично подкрепяне на разселените лица от Украйна с възложен краткотрайна протекция в Република България, призната с Решение № 317 от 2022 година, заяви пресцентърът на Правителството.

„ Украинската стратегия “ беше призната с решение на Министерски съвет на 20 май т. година Решение 317 беше признато на 20 май т. година въз основата на Решение за осъществяване и уреждаше даването на помощ на лицата, които са регистрирани и имат издадени национални карти на чужденец, на който е предоставена краткотрайна протекция. Помощта се показваше в обезпечаване на заслон в места за настаняване и на изхранване. Първоначално срокът на деяние на програмата беше до 31 август, след което беше удължена един път. Сега съгласно преценката на Министерски съвет в хода на осъществяване на Програмата е разпозната нужда от изменение- удължение за още един месец до 31 октомври 2022 година.

Още първоначално филантропичната помощ за украинците беше обект на спекулации с изказвания, че на бягащите от войната се раздават пари. Както акцентират от Министерски съвет помощта се изплаща от Министерството на туризма на категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател и на обектите, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР