Министерският съвет прие решение за едностранно прекратяване на Договор за

...
Министерският съвет прие решение за едностранно прекратяване на Договор за
Коментари Харесай

Заради системни нарушения е прекратена концесията за плаж "Козлука" в община Несебър

Министерският съвет одобри решение за едностранно преустановяване на Договор за концесия за услуга за морски плаж " Козлука ", община Несебър, област Бургас, заяви държавната осведомителна работа. Прекратяването на концесионното правно отношение се постанова, защото концесионерът " СТРОИТЕЛНО-ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ХОЛДИНГ " ЕООД е неизправна страна по контракта, в резултат на установени систематични нарушавания на съществени нормативни и договорни отговорности.

Договорът за концесия е подписан на 9 октомври 2015 година сред Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на районното развиване и благоустройството и " СТРОИТЕЛНО-ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ХОЛДИНГ " ЕООД. Плаж " Козлука " се намира във вилно населено място " Елените ".

Неотдавна служебният министър на туризма пред Българска национална телевизия, че си е сложил за цел да стартира отдаването на плажовете чартърен, а не на концесия. Той изясни, че разликата сред двата разновидността е продължителността на контракта. За наем той е 5 години, като по-късно се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. По думите му по този начин ще може да се прави по-качествен надзор върху осъществяваната активност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР