Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имоти -

...
Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имоти -
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Министерският съвет одобри решение за безплатно даване на парцели - обществена държавна благосъстоятелност за ръководство на Министерството на защитата. От Военномедицинската академия се лишават, заради отпаднала потребност, и се дават за ръководство на MO, с оглед бъдещи разпоредителни дейности, два парцела, намиращи се в гр. Хисаря. Евиният съставлява аграрен парцел с повърхност от 5 343 кв. м, а другият е аграрен парцел с повърхност от 165 199 кв. м, застроена и незастроена повърхност, застроен с 3 здания с обща застроена повърхност от 5237 кв. м.

За период от 10 години на Столична община се дава безплатно за ръководство археологическа недвижима културна полезност - обществена държавна благосъстоятелност. Недвижимата културна полезност се намира в регион „ Панчарево “ и съставлява Средновековна цитадела „ Урвич “ с категория „ национално значение “. Предоставянето на недвижимата археологическа културна полезност ще способства за обогатяване културно-историческото завещание на локално равнище, ще подкрепи популяризирането на недвижимата полезност и превръщането ѝ в значителен фактор за разширението на културния туризъм. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния исторически музей - София.

От Регионалната здравна ревизия - гр. Търговище се лишава парцел заради отпаднала нужда за функционалностите на ведомството. Имотът е с повърхност 75 кв. м, съставлява едноетажна постройка и се намира на ул. „ Климент Охридски “ в гр. Омуртаг. Той минава в ръководство на регионалния шеф на област Търговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР