Министерският съвет прие решение, с което одобри пренасочване на внесени

...
Министерският съвет прие решение, с което одобри пренасочване на внесени
Коментари Харесай

Прието е решение за пренасочване на неусвоени финансови средства към Доверителния фонд за всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна

Министерският съвет одобри решение, с което утвърди пренасочване на импортирани от България и неусвоени финансови средства в размер на 141 000 USD от прекратения Доверителен фонд на НАТО за Афганистанската национална войска към Доверителния фонд за всеобхватния пакет за подкрепяне на Украйна (Comprehensive Assistant Package – САР).

Пакетът (САР) ведно с включените в него планове се обрисува като главния механизъм на НАТО за оказване на всестранна, отбранителна поддръжка за Украйна.

Решението е взето в подтекста на срещата на държавните и държавните ръководители на страните от НАТО, извършена на 28-30.06.2022 година и по отношение на одобрения ексклузивен обзор на всеобхватния пакет за подкрепяне на Украйна.

Документът е акт на съпричастност и има висока практическа и политическа стойност, изразяваща се в укрепването на двустранните връзки с Украйна и забележим български принос в поддръжка на страната в границите на НАТО.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР