Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза

...
Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза
Коментари Харесай

Държавните фирми внасят 50% от печалбата си в бюджета


Министерският съвет одобри предписание за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата за финансовата 2018 година от държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала. Процентът на отчисленията от облагата е 50 на 100, а за „ Българска банка за развиване “ АД - 80 на 100, което е в сходство със заложените параметри в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година

Срокът за внасяне на отчисленията и дивидентите за страната е 7 юни 2019 година, а за сдруженията, които сформират годишен финансов доклад според член 31, алинея 1 от Закона за счетоводството, е 15 юли 2019 година От обсега на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране. Извън обсега му остава и „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД, поради спецификата в активността на сдружението, както и сдруженията от бранш „ Водоснабдяване и канализация “ - заради осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014 - 2020 година.

С разпореждането се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет за 2019 година в частта на неданъчните доходи от дивиденти. То е направено в сходство с член 2, член 11, т. 4 и член 12, т. 14 от Правилника за реда за практикуване правата на страната в комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР