Министерският съвет прие Разпореждане за учредяване на еднолично акционерно дружество

...
Министерският съвет прие Разпореждане за учредяване на еднолично акционерно дружество
Коментари Харесай

Учредява се „Здравна инвестиционна компания за детска болница“

Министерският съвет одобри Разпореждане за основаване на еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД, град София.
Предметът на активност на сдружението е осъществяване на всички позволени от закона действия, свързани с организацията и контрола по построяването и стартирането в употреба на обект от национално значение: „ Изграждане на Национална многопрофилна детска болница “, както и всякаква друга, незабранена от закона активност. Правата на страната ще се упражняват от министъра на опазването на здравето.
Дружеството е с капитал в размер на 100 000 000 лева, образуван, посредством парична вноска на страната, импортирана, както следва: 30 000 000 лева - все още на регистриране на дружеството; 50 000 000 лева - до 1 година след вписването на дружеството; и 20 000 000 лева - до 2 години след вписването на сдружението. Средствата, нужни за създаване на Националната педиатрична болница са планувани по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2020 година и в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година
По този метод се основава единна конструкция, която да реализира организацията и контрола по построяването на Националната детска болница, до завършването ѝ като строителен обект, окомплектоването ѝ с съоръжение и здравна инсталация и превръщането й в подготвеност за работа като лечебно заведение по смисъла на Закона за лечебните заведения.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР