Министерският съвет прие промени в постановлението, което определя зоните във

...
Министерският съвет прие промени в постановлението, което определя зоните във
Коментари Харесай

Забраняват самолетите където се стреля с противоградни ракети

Министерският съвет одобри промени в постановлението, което дефинира зоните във въздушното пространство на България с лимитирано въздухоплаване. Необходимостта от измененията произтича от идното разширение на обсега на отбраната от градушки. Според тактиката за развиване на градозащитата в страната ни се планува отбраната да доближи 90% от земеделските земи. Разширяването ще бъде осъществено посредством потребление на два способа – отбрана с противоградови ракети и самолетен прийом.

Самолетният прийом се планува да бъде въведен през 2019 година Към момента противоградовата отбрана се прави единствено по ракетния прийом. За реализиране на първия стадий от разширението се планува въвеждане в деяние на нови 62 ракетни площадки и смяна на местоположението на една. Всяка площадка съставлява рискова зона във въздушното пространство на България. Извършени са нужните дейности по даване на права на ръководство на новите ракетни площадки и са избрани точните им географски координати.

Измененията ще бъдат отразени в Сборника " Аеронавигационна информация и обява ", постоянно осъвременяван в сходство с условията на Международната организация за гражданска авиация. Това е належащо изискване за обезпечаване на сигурността на полетите след въвеждане в употреба на новите площадки за противоградова отбрана по време на дейния летен сезон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР