Министерският съвет прие постановление за изменение на Наредбата за посочване

...
Министерският съвет прие постановление за изменение на Наредбата за посочване
Коментари Харесай

Въвеждат се нови случаи на нарушения, които следва да бъдат квалифицирани от Управляващите органи като нередности

Министерският съвет одобри разпореждане за изменение на Наредбата за изтъкване на нередности, представляващи учредения за осъществяване на финансови корекции, и процентните индикатори за установяване размера на финансовите корекции по реда на Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.

Целта на измененията е уеднаквяване на метода по отношение на бенефициентите по стратегиите, финансирани от Европейския Съюз, оповестиха от държавната пресслужба. Постановлението планува въвеждането на всички нови случаи на нарушавания, които следва да бъдат квалифицирани от Управляващите органи като нередности и за които следва да бъдат избрани и осъществени финансови корекции. Въвеждат се категорично и случаи, при които не следва да се дефинира финансова промяна на бенефициентите, според новоприетите от EК насоки.

Измененията са в резултат на Решение на Европейската комисия от 14.5.2019, въвеждащо нови насоки за установяване на финансови корекции, които следва да бъдат осъществявани върху финансираните от Съюза разноски в границите на споделеното ръководство, в случаи на неспазване на разпоредбите за възлагане на публични поръчки. Насоките отразяват опита, насъбран при използването на предходните насоки по отношение на финансовите корекции за неспазване на разпоредбите за публичните поръчки, признати с Решение на Комисията от 19 декември 2013 година и обясняват равнището на корекциите, които следва да се ползват в сходство с правилото на пропорция и Директиви 2014/24 /ЕС, 2014/25 /ЕС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР