Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Устройствения

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Устройствения
Коментари Харесай

Кабинетът одобри структурни промени в Агенция „Митници“

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Устройствения устав на Агенция „ Митници “ и на Класификатора на длъжностите в администрацията и наредбата по неговото използване. Актът е в резултат на признатите промени и допълнения в Закона за митниците, признати с § 50 от Преходните и заключителни разпореждания на Закона за корпоративното подоходно облагане, обнародван в Държавен вестник, бр. 98 от 27.11.2018 година

Агенция „ Митници “ се структурира в Централно митническо ръководство и териториални дирекции. В структурата на Централно митническо ръководство се основават две основни дирекции - Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Главна дирекция „ Информационни системи и аналитична активност “. Преструктурират се териториалните структури на ръководство в Агенцията за по-добра съгласуваност, управление и надзор при реализиране на главните функционалности и задания на Автомагистрала, реализиране на по-голяма експедитивност в работните процеси и по-голяма резултатност и успеваемост при ръководството на човешките запаси в администрацията.

Предвижда се с измененията да се ускори административният потенциал на централно и териториално равнище и по-ефективно да се реализира активността на митническите органи при митническия надзор, в това число на контрола в региона на митническите, акцизните и валутните нарушавания и закононарушения. В резултат на преструктурирането ще се реализира усъвършенстване на администрацията с отпадане на непотребни структури, повишение на успеваемостта на работа на митническите институции и усъвършенстване на натовареността на митническите чиновници. Като резултат от промяната се чака увеличение на приходите, осъществени от организацията вследствие на засилените контролни функционалности, повишение на качеството на административния потенциал и усъвършенстване на отвесната организационна конструкция.

С промените и допълненията в Класификатора на длъжностите в администрацията и наредбата за неговото използване се вкарват характерни длъжности, планувани в Закона за митниците на съображение наредбата на § 6 от Преходните и заключителните разпореждания на Наредбата за използване на Класификатора на длъжностите в администрацията. В плана са отразени и промени във връзка с функционалностите и минималните условия за заемане на съответни длъжности. Измененията са подбудени от плануванаъа в закона наредба в структурата на Агенция „ Митници “ да се основат пет териториални дирекции и две основни дирекции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР