Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни

...
Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни
Коментари Харесай

Увеличават администрацията в Министерството на младежта и спорта

Министерският съвет одобри разпореждане за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет, предвиждащо смяна в Устройствения устав на Министерството на младежта и спорта (УПММС) и Правилника за устройството и активността на Антдиопинговия център.
Предложената смяна в УПММС планува увеличение на щатната бройка на администрацията на Министерството на младежта и спорта със 7 спомагателни щатни бройки, които ще бъдат обезпечени посредством трансформиране на незаети щатни бройки в Лабораторията за допингов надзор към Антидопинговия център, чийто началник - изпълнителен шеф, е вторичен разпоредник с бюджет към министъра на младежта и спорта. Към сегашния миг щатната бройка на Лабораторията за допингов надзор е 10 щата, от които 7 незаети.
Промяната е по отношение на плануваното обособяване на Лабораторията за допингов надзор от Антидопинговия център в осъществяване на условията на Световната антидопингова организация и Международния стандарт за лабораториите и прекосяването й в структурата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ".
С нарастването на щатната бройка на ММС ще се укрепи звеното за административно обслужване в министерството, както и потенциалът на дирекция „ Регионална съгласуваност и надзор ", която реализира взаимоотношението сред държавните и локалните органи на власт и спортните организации, координира стратегиите на ММС по места и реализира надзор на осъществяване на финансираните с обществени средства планове за развиване на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност на равнище общини.
Предвижда се и основаване на щат за чиновник по мрежова и осведомителна сигурност с оглед съблюдаване на условията, произлизащи от Закона за киберсигурност и Наредбата за минималните условия за мрежова и осведомителна сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР