Министерският съвет прие план-сметка за разходите по подготовка и провеждане

...
Министерският съвет прие план-сметка за разходите по подготовка и провеждане
Коментари Харесай

За около 800 секции в чужбина се подготвя МВнР

Министерският съвет одобри план-сметка за разноските по подготовка и осъществяване на предварителните избори за народни представители, в което е избрана сумата от 7 635 600 лева за провеждането на изборите зад граница .

Това съобщи ръководителят на Работна група " Избори " в Министерство на външните работи Иван Кондов .

Министерство на външните работи основава и всички нужни условия, свързани с процеса по организация и логистика в границите на планирани планове за към 800 секции в над 65 страни . Кондов чака решенията на ЦИК, която скоро би трябвало да разгласи автоматизираните секции - планува се те да бъдат над 730.

Към днешна дата са получени единодушие за осъществяване на изборите на 2 октомври в 4 страни - измежду тях Испания и Южна Африка . Министерство на външните работи ще разчита на интензивността на българите в чужбина, техните общности и ЦИК за разговор и взаимна работа, означи той.

Въпреки, че няма оповестена изключителна епидемиологична конюнктура в България и в страните, в които се планува осъществяване на избори, Министерство на външните работи продължава да реализира мониторинг на този развой и при пораждане на условия, които биха могли да повлияят на подготовката и провеждането на изборите, навреме ще уведоми жителите, сподели още Иван Кондов.

За религиозните празници и традиции в другите страни също ще се подхващат стъпки да не повлияят на организацията на изборите, посочи Кондов.
 Има задоволително машини за провеждането на изборите, твърдят от ЦИК
Има задоволително машини за провеждането на изборите, твърдят от ЦИК

Страната разполага с 12 837 устройства за машинно гласуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР