Министерският съвет прие Наредба за задължителното застраховане на лицата, упражняващи

...
Министерският съвет прие Наредба за задължителното застраховане на лицата, упражняващи
Коментари Харесай

Болниците ще сключват застраховки за грешки на медици

Министерският съвет одобри Наредба за наложителното обезпечаване на лицата, упражняващи здравна специалност.
С въвеждането на нормативния акт се извършват наредбите на член 189 от Закона за здравето, а точно - обезпечаване на регламентиране метода за подписване на застраховки за породени вреди, вследствие от отговорно несъблюдение на професионалните отговорности на лицата, които упражняват здравна специалност на територията на страната.
Единните критерии за задължителност на застраховката и избраните минимални застрахователни предели на отговорност са опция за компенсиране на вреди, породени на пациентите, вследствие от потвърдено отговорно несъблюдение на професионалните отговорности на лицата, упражняващи здравна специалност.
Застраховките ще се подписват от лечебните заведения. Лимитите на отговорност по другите специалности в системата на опазването на здравето са разграничени в два типа действия и три рискови групи, според от специалността, по която лицето упражнява активност.
Предвидено е подписване на застраховка с покритие над минимално откритото в Наредбата, като по този метод се смята, че изискването за подписване на застраховка „ Отговорност на лицата, които упражняват здравна специалност “, е изпълнено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР