Министерският съвет прие Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация

...
Министерският съвет прие Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация
Коментари Харесай

Правителството прие наредба за експлоатацията и поддръжката на плувните басейни

Министерският съвет одобри Наредба за вярна и безвредна техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - независими или прилежащи към места за настаняване, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

Документът е от значително значение за туристическия бранш и за повишение качеството на туристическите услуги, защото дава ясно написани правила за вярната и безвредната техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - независими или прилежащи към места за настаняване.

Чрез Наредбата се уголемяват опциите за реализиране на регулярен надзор от страна на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), което да подсигурява вярното и безвредно потребление на басейните.

Според текстовете басейните би трябвало да бъдат проверявани 2 пъти годишно - от 1 април до 1 май и от 30 септември до 31 октомври. Собственикът или лицата, стопанисващи плувните басейни, би трябвало да назначат тричленна комисия от специалисти, която да извърши инспекция на басейна. Задължение на притежателя е също да съхранява досие на оборудването, което съдържа плановата и техническа документи, информация за всички детайли на вграждане, дестилация и помпи към басейните, документите за осъществените поправки, както и всички документи, издадени от ДАМТН.

В случай, че комисията откри несъответствия, касаещи безвредната употреба на детайлите на вграждане, дестилация и помпите към плувните басейни, е длъжна в 3-дневен период от подписването на протокола да уведоми документално ръководителя на ДАМТН за констатациите си. Документът е минал през публично разискване.

Очакваният резултат от Наредбата е да се обезпечат оптимални условия за гарантиране на здравето на туристите посредством ясни правила и отговорности за инспекция и надзор на басейните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР