Министерският съвет прие Наредба за изискванията за качеството на твърдите

...
Министерският съвет прие Наредба за изискванията за качеството на твърдите
Коментари Харесай

С нова наредба регулират качеството на твърдите горива

Министерският съвет одобри Наредба за условията за качеството на твърдите горива , употребявани за битово отопление, изискванията, реда и метода за техния надзор.

Контролните функционалности по използването на условията на наредбата ще се реализират от Държавната организация за метрологичен и механически контрол.

С наредбата се вкарват правила за възможно наличие на сяра , пепел и влага във въглищата и брикетите за битово отопление. Въвеждат се условия за пакетиране и етикетиране на твърдите горива. Определя се редът за оценяване на сходството с условията за качество от лицата , които пускат на пазара твърди горива.
 Следят кои коли в София замърсяват въздуха
Следят кои коли в София замърсяват въздуха

Пътна полиция с акция на " Ботевградско шосе "

Прилагането на условията на наредбата ще способства за възстановяване качеството на атмосферния възду х и отбрана здравето на популацията от нездравословното влияние на наднорменото замърсяване на въздуха.

Определят се изискванията, редът и методът за надзор на качеството на тези горива, к акто и изискванията и редът за заличаване или безплатно даване на арбитражни проби от твърди горива или отнети в интерес на страната твърди горива.
 София влезе в аления бранш по замърсен въздух
София влезе в аления бранш по замърсен въздух

Кварталите " Васил Левски " и " Хиподрума " са с най-мръсен въздух тази сутрин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР