Министерският съвет прие да стартира проекта за Модернизация на Т-72

...
Министерският съвет прие да стартира проекта за Модернизация на Т-72
Коментари Харесай

Правителството прие модернизацията на 100 танка Т-72 за 50 млн.лв.

Министерският съвет одобри да започва плана за " Модернизация на Т-72 за потребностите на танковите формирования на Сухопътните войски ", заяви пресслужбата на държавното управление.

Мотивите за пускане на плана са: " Танковете остават основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на формированията на Сухопътните войски ".

С реализацията на плана се цели превъзмогването на софтуерното закъснение на танковите формирования във връзка с системите за ръководство на огъня, защитеност на връзките и ситуационната информираност.

Чрез него също по този начин ще се реализира оперативна съгласуемост на силите и средствата както в народен, по този начин и в съюзен формат.

Модернизацията на танковете е обвързвана и с задачата за осъществяване на поетите съюзни задължения на България във връзка с груповата система за сигурност, написа в известието на Министерски съвет.

Модернизацията се отнася за близо 100 танка - разяснява преди месец министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Проектът е на стойност 50 милиона лв.. Очакванията са, че танковете ще бъдат осъвременени в българските фабрики " Терем ", чийто принципал е военното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР