Министерският съвет прие административен мониторингов доклад за 2017 г. за

...
Министерският съвет прие административен мониторингов доклад за 2017 г. за
Коментари Харесай

Властта обобщи резултатите от интегрирането на ромите

Министерският съвет одобри административен мониторингов отчет за 2017 година за осъществяването на Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите 2012-2020. Той регистрира напредъка по осъществяването на тактиката, както и на общинските проекти за деяние за предходната година.
От информацията, предоставена от виновните институции, се открояват направените значими стъпки във връзка с задържането и връщането на учениците в учебно заведение и надлежно – увеличението на каузи на ромските деца, обхванати в детски градини и предучилищни групи. Напредък има и в напъните за проучване на български език от децата, за които той не е майчин. Отчетено е и мотивирането на младежите до 24 година с главно и по-ниско обучение и без работа да продължат образованието си в разнообразни форми или да стартират работа.
В сферата на опазването на здравето продължава работата за по-пълен обсег на популацията със наложителни имунизации с координираните старания на персоналните лекари, здравните посредници, експертите от районните здравни инспекции и общинските администрации.
В отчета е посочена нужда от създаването на сложни ограничения и използването на интегриран метод за осъществяване на задачите на тактиката, дълготрайно обмисляне и последователен мониторинг. Отбелязва се, че е създадена система за мониторинг, оценка и надзор за осъществяване на тактиката. След въвеждането й в употреба, събираните данни ще бъдат оценени и предоставяни на органите на изпълнителната власт. Целта е те да бъдат интегрирани в политически решения и да бъдат вземани поради при създаване, актуализиране, осъществяване на стратегически и програмни документи, които се отнасят към интеграцията на ромите.
Според изводите, главните провокации са свързани с постигането на позитивни настройки и поддръжката на обществото към политиките за интеграция на уязвими групи и групи в неравностойно състояние. Посочва се, че присъединяване на всички заинтригувани страни, в това число медии и локални структури на гражданското общество, е от значително значение за превъзмогване на към момента съществуващи дискриминационни настройки и прояви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР