Министерският съвет прехвърли на община Варна собствеността върху два терена

...
Министерският съвет прехвърли на община Варна собствеността върху два терена
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Министерският съвет трансферира на община Варна собствеността върху два терена - частна държавна благосъстоятелност, намиращи се в курортен комплекс „ Св. Св. Константин и Елена “, гр. Варна. Имотите са с обща повърхност 485 кв. м и са нужни за реорганизация на кръгово кръстовище по алея 45 в курортния комплекс.

С друго свое решение Министерският съвет разпореди на Агенция „ Митници “ да подписа контракт за придобиване в интерес на страната на два парцела, намиращи се на територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Закупуването им е по отношение на бъдещата реорганизация на пункта. Чрез придобиването на постройките ще бъде нараснала пропускателната дарба и ще се обезпечат нужните условия за осъществяване на функционалностите и дилемите на митническата администрация, свързани с надзор на артикули и товари.

Постройките, които са ситуирани на трасе „ вход “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, са частна благосъстоятелност и са построени през 1991 година по силата на заповед на кмета на община Драгоман за отстъпено право на градеж върху държавна земя. Към момента постройките се употребяват от митническата администрация за реализиране на надзор на артикули и товари и за продажба на винетни и тол такси. Средствата, нужни за закупуване на парцелите, са в общ размер не по-висок от 20 000 лв. и са обезпечени от бюджета на Агенция „ Митници “ за 2019 година Придобиването на постройките се разпорежда на Агенция „ Митници “ според Закона за държавната благосъстоятелност, съгласно който Агенцията ръководи парцелите в границите на граничните контролно-пропускателни пунктове, които са държавна благосъстоятелност и не са предоставени на други ведомства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР