Министерският съвет предоставя правото на управление върху имот - публична

...
Министерският съвет предоставя правото на управление върху имот - публична
Коментари Харесай

Промениха статута на ключови имоти

Министерският съвет дава правото на ръководство върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност на Висшия правосъден съвет за потребностите на Районна прокуратура гр. Монтана. Имотът се намира на бул. „ Марин Дринов “ № 2 в гр. Монтана и съставлява независим обект с повърхност 437.00 кв. м на третия етаж в административна постройка, съответните идеални елементи от общите елементи на постройката и от правото на градеж. По този метод ще бъде обезпечен спомагателен сграден фонд за потребностите на Районна прокуратура гр. Монтана, в това число и на склад за материални доказателства.

На община Поморие се трансферира собствеността върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, намиращ се на ул. „ Патриарх Евтимий “ № 5 в гр. Поморие. Имотът е с повърхност 431 кв. м и съставлява терен със здания в него, с обща повърхност 141 кв. м. Общината ще го употребява за основаването на общински книжовен център „ Яворов “ за осъществяване на безвъзмездни просветителни, културни и юношески действия.

Съгласно друго държавно решение, се усилва капиталът на ДКЦ „ Свети Георги Победоносец “ ЕООД, гр. Бургас, със цената на непарична вноска, представляваща аграрен парцел с повърхност 5 871 кв. м., застроена и незастроена повърхност, ведно със застроените в парцела два броя здания с обща застроена повърхност 954 кв.м. Увеличаването на капитала ще се извърши посредством записване на нови дялове, които ще се придобият от българската страна посредством министъра на защитата, на стойност равна на цената на парцелите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР