Министерският съвет предлага с промяна в законодателството концесиите на морските

...
Министерският съвет предлага с промяна в законодателството концесиите на морските
Коментари Харесай

Кабинетът предлага концесиите на плажовете да се дават от Министерството на туризма

Министерският съвет предлага с смяна в законодателството концесиите на морските плажове да се дават по закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), а не по Закона за концесиите, както е в този момент.

Практиката от 1 януари до в този момент, през което време се ползва Законът за концесиите, затруднява процедурата и основава риск огромна част от морските линии да останат неохраняеми, са претекстовете за предлагането, заяви държавната пресслужба.

Идеята към плажовете да се ползва общият режим беше прокарана от към този момент някогашния вицепремиер Валери Симеонов поради " дебеловрати момчета ", на които по непрогледен метод се раздават плажове. След като той подаде оставка министърът на туризма Николина Ангелкова в този момент за повторно предлага да се върне остарялото състояние и точно нейното ведомство да движи процедурите. При предходния опит против това възразиха Българска социалистическа партия и Патриотите.

Морските плажове са изключителна държавна благосъстоятелност и към тях има доста висок публичен интерес, заради което е належащо да бъдат уредени в специфичен закон, е настоящето мнение на държавното управление.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР