Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на

...
Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на
Коментари Харесай

Предлагат командира на ВМС за представител на страната ни в НАТО

Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „ Военен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз ” и да бъде почетен с висше офицерско звание „ вицеадмирал ”, считано от 23 юни тази година. Това осведомят от пресслужбата на Министерски съвет, след постоянното му съвещание.

Министрите оферират издаване на декрет, с който считано от 6 май да удостои началника на Военномедицинска академия и основен доктор на въоръжените сили на Република България бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

Съгласно друго Решение, Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да освободи вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „ Военен представител на началника на защитата във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз “ и от военна работа, считано oт 23 юни, заради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Друго предложение на Министерския съвет е контраадмирал Кирил Михайлов да бъде освободен от длъжността „ Национален боен представител в Националното военно посланичество в Съюзното командване по интервенциите в Монс, Белгия “ и назначен на длъжността „ Командир на Военноморските сили ”, считано от 23 юни.

На Президента на Република България се предлага също да издаде декрет, с който да освободи бригаден военачалник Пламен Йорданов от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада ”, считано от 1 юни, по отношение на назначението му на служба в многонационалната дивизия „ Югоизток ” в Букурещ, Румъния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР