Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1 380 000

...
Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1 380 000
Коментари Харесай

Правителството дава 1,38 млрд. лева за АМ Хемус

Министерският съвет пое ангажимент за обезпечаване на 1 380 000 000 лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за построяването на последните 88,9 км от Автомагистрала „ Хемус “.

Това е секторът сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци. За задачата се усилва размерът на уговорките за разноски, които Министерството на районното развиване и благоустройството може да поеме през 2019 година

С това се цели обмисляне на завършването на автомагистралата от София до Варна, оповестява Автопрес 2001.

През предходната година държавното управление даде 1,3 милиарда лева за строителството на 134 км в правата от Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново.

Цялостното доизграждане на Автомагистрала „ Хемус “ е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна..

В момента в употреба са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 км. Неизградената част, започваща от п. в. „ Боаза “ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже към този момент построените сектори от двете страни на магистралата
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР