Министерският съвет парафира генерал-майор Данчо Дяков да бъде назначен на

...
Министерският съвет парафира генерал-майор Данчо Дяков да бъде назначен на
Коментари Харесай

Генерал-майор Данчо Дяков е новият шеф на НСО

Министерският съвет парафира генерал-майор Данчо Дяков да бъде назначен на длъжността шеф на Националната работа за защита. Към момента той е консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.

Във връзка с подаден от генерал-майор Дяков доклад и с цел да бъде изпълнена законовата процедура, държавното управление предлага на Президента на Република България да го освободи от заеманата сега служба и от военна работа.

Ген.-майор Дяков е консултант по военна сигурност на президента и е някогашен шеф на "Военна полиция ". Той също е родом от Хасковско.

Службата му в Българската войска стартира като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в гр. Симеоновград.

През 1992 година минава на работа в новосъздадената "Военна полиция ", която оглавява от 2009 до 2013. Завършил е курс във Френската жандармерия и профилиран курс за офицери от Военна полиция във ВП учебно заведение на Армията на Съединени американски щати (1997 г.). Има приключен курс за управителни фрагменти в Европейския център за проучвания в региона на сигурността "Джордж Маршал ", а през 2016 година приключва Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ с втора магистърска степен „ Национална сигурност и защита “.

От ноември 2013 година до август 2016 година заема длъжността помощник-началник щаб по гражданско-военното съдействие и партньорството в Съвместното Командване на Силите на НАТО в Брунсум, Холандия. Генерал-майор Дяков владее британски и френски и употребява съветски език.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР