Министерският съвет отпусна днес, 9 декември, 28 млн. лв. допълнително

...
Министерският съвет отпусна днес, 9 декември, 28 млн. лв. допълнително
Коментари Харесай

23 млн. лв. за МВР от правителството отиват за коледни бонуси

Министерският съвет отпусна през днешния ден, 9 декември, 28 млн. лева в допълнение за, а министър Христо Терзийски даде специфична конференция, с цел да каже, че 5 млн. лева от тях са предопределени за закупуване на профилирана техника за Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. А останалите 23 млн. лева отиват за коледни бонуси на чиновниците на министерството.
По думите му от 23-те млн. лева ще бъдат направени планове, с цел да се дадат такива финансови тласъци за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, за да посрещнат празниците с сред 400 и 500 лева в допълнение .
 Борисов: 15% за служителите на реда в този момент, а следващата година още - при добра стопанска система (ВИДЕО) Борисов: 15% за служителите на реда в този момент, а следващата година още - при добра стопанска система (ВИДЕО)
15% ще е нарастването на заплатите на служителите на реда тази година. Парите са обезпечени не след орязване на детски надбавки за всички семейств...
" Средствата ще бъдат за всички чиновници на Министерството, които работят на първа линия в битката с пандемията. Това е крачка, която държавното управление и държавното управление прави, с цел да покаже, че прави оценка активността на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Те извършват и редица функционалности, които не са свойствени на Министерството за оправянето в тази обстановка като съдействието на здравните органи и на РЗИ “, добави той, представен от Агенция " Фокус ".
" 5 млн. лева от тях (от отпуснатите 28 млн. лева.) са предопределени за закупуване на профилирана техника за Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. Имаме построени CОVID отделения за лежащо заболели чиновници на Министерство на вътрешните работи. В момента в болничното заведение има и жители, които не са от Министерство на вътрешните работи ", уточни министърът и добави: " Това решение беше взето, с цел да се обнови апаратурата и да се увеличи потенциалът на болничното заведение, която работи в областта на опазването на здравето ".
Терзийски направи и доклад на свършеното от служителите на реда досега по несвойствени задания, свързани с ковид.
" От началото на въвеждането на новите ограничения имаме 3200 досъдебни производства за нарушение на карантина. От 13 март до момента има 661 присъди. Системата за правоохрана и правоприлагане работи. От тези 661 присъди, 99% наказванията са пробация и санкция, а имаме и две присъди с дейно отнемане от независимост – едната е от съда в Пловдив, а другата – в Русе ",  уточни министърът.
 Полицаите се ядосаха на ГЕРБ, излизат на митинги: Не желаят да ги опълчват на децата на България Полицаите се ядосаха на ГЕРБ, излизат на митинги: Не желаят да ги опълчват на децата на България
Полицаите приготвят нови протестни акции, излиза наяве от решение на Управителния съвет на Синдикална федерация на чиновниците в Министер...
" Над 25 000 акта са формирани по Закона за здравето, а десетки хиляди са предупредителните протоколи. В София имаме арестувано едни лице нощес, само че това е за несъблюдение на полицейско предписание. Искам да подчертая, че се вижда повишение на дисциплината от страна на жителите, тъй като сега имаме над 45 000 лица под карантина, а нарушаванията са извънредно малко – установяваме по едно – две дневно. Има дисциплинираност ", сподели още Терзийски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР