Министерският съвет отпусна 636 150 лв. хуманитарна помощ за 12

...
Министерският съвет отпусна 636 150 лв. хуманитарна помощ за 12
Коментари Харесай

България помага на други страни и организации в борбата с COVID-19

Министерският съвет отпусна 636 150 лева филантропична помощ за 12 страни сътрудници от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на Европейски Съюз.
С отпуснатите средства ще бъдат купени и предоставени 4150 комплекта с защитни медицински консумативи на обща стойност 369 350 лева за Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Армения, Грузия, Молдова, Украйна, Беларус и Ирак. Комплектите съдържат профилирано защитно облекло, шлем и очила, предопределени за отбрана на медицинския личен състав.
Помощта включва и 5336 продоволствени пакета с трайни хранителни артикули, създадени в България на стойност 266 800 лева Те са предопределени за Сърбия, Албания и Република Северна Македония.
Хуманитарната помощ се финансира по линия на формалната помощ за развиване, планувана в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година
Освен това държавното управление дава и 860 568 лв. на интернационалните организации с водеща роля в битката против COVID-19. Сред тях са Международният комитет на Червения кръст, Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси, УНИЦЕФ и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
Официалната помощ за развиване, която България е длъжна да отпуска като член на Европейски Съюз, за разрастващите се страни и най-уязвимите обществени групи, в този момент е пренасочена за битка с пандемията, прецизират от държавното управление.
Темата продължава и в нашия блог.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР