Министерският съвет отпусна 151 млн. лв за обновление на София.

...
Министерският съвет отпусна 151 млн. лв за обновление на София.
Коментари Харесай

Министерският съвет отпусна 151 млн. лева за обновление на София

Министерският съвет отпусна 151 млн. лева за обновяване на София. Парите са за огромни поправки в центъра и рационализация на градския превоз. Ще бъдат ремонтирани 25 км. трамвайни линии, ще се подменят 200 дка. улични настилки и закупени нови трамваи и рейсове. Премиерът посъветва управата на града да намерения за по-скъпа зона за паркиране в центъра.

София

Центърът на София, една част от който е известна като Златна София поради златните кубета на храм-паметника " Св. Александър Невски " и жълтите павета, ще има напълно нов образ. В това число влиза емблематичният площад " Славейков " и улица " Граф Игнатиев ".

Ремонтът, който ще продължи 2 години, ще обхване още площад " Гарибалди ", прилежащите улици и зоната към Народното събрание. Цената е 46 млн. лева Със 125 млн., също отпуснати през днешния ден, ще се модернизира и градският превоз.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Изключително значим план за града, за възстановяване качеството на въздуха - това е вторият стадий от плана за Интегриран градски превоз. Той включва изцяло възобновяване на линията на трамвай номер 5.
Ще бъдат закупени 13 нови трамваи, реконструирани 20 км. трамвайни линии, приключена интелигентната система за ръководство на трафика.

Бойко Борисов, министър-председател: Новите трамваи освен подсигуряват непорочност на въздуха, само че и непорочност от шума, тъй като всички тези 20 км. трамвайни линии, които тропат и лопат в този момент, всичко това ще бъде обезшумено.
Скоро в София ще се движат 20 електробуса и 120 на природен газ, тъй че фините прахови частици във въздуха над града да намалеят.

Бойко Борисов, министър-председател: Едно време аз като станах кмет, най-младият тролей " Икарус " беше по-стар от мен. Сега всичко е актуализирано, и то по най-високи стандарти.
Според Борисов, след обновяването в превоза би трябвало да настъпят промени в зоните за платено паркиране в центъра.

Бойко Борисов, министър-председател: Като постигнете към този момент да се уплътни и с метрото зоната, би трябвало да извършите скъпа зона в София в центъра, по този начин както е в цяла Европа. Който желае самичък човек да се разхожда с колата из града, би трябвало да си заплаща повече, тъй като замърсява и въздуха повече.Йорданка Фандъкова, кмет на София: Краткосрочните ограничения при по-сериозни замърсявания включват и възбрана за влизане в някои от зоните, тъй че това са първи стъпки, несъмнено, рестрикциите биха могли да включат и по-скъпа зона за паркиране. На този стадий ние не мислим за това.
Една от най-мащабните ограничения срещу замърсяването на въздуха е построяването на третия стадий от завода за боклуци. Очаква се да стартира и разширението на Софийския околовръстен път на два стадия - първият е при Казичене.

Бойко Борисов, министър-председател: Да се довърши там и от " Младост " Горанов тръпне в очакване да стартираме от " Младост " до Църна маца и надлежно от другата страна - от " Борис " до автомагистрала " Люлин ".
Разширението ще коства 78 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР