Министерският съвет отпуска допълнително 3 295 560 лв. лева по

...
Министерският съвет отпуска допълнително 3 295 560 лв. лева по
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни 3 млн. лева за деца в риск

Министерският съвет отпуска в допълнение 3 295 560 лева лв. по бюджетите на общините за работа с деца и възпитаници от уязвими групи в детските градини и учебните заведения за 2019 година

Общо 21 294 580 лева бяха предоставени през май за задачата. Средствата бяха разпределени в 1 342 общински детски градини и учебни заведения.

С спомагателните над 3 млн. лв. ще бъде обезпечен нужният финансов запас за още 239 общински детски градини и учебни заведения. Целта е да се подхващат по-ефективни ограничения за подкрепяне на достъпа до обучение и попречване на риска от отпадане от системата на предучилищното и учебното обучение на деца и възпитаници от уязвими групи.
 Кабинетът дава над 21 млн. лева за деца в риск
Кабинетът дава над 21 млн. лева за деца в риск

Средствата са предопределени и за образование в предпазени специалности

Разходите могат да са за чиновници, включени в екипите за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, за назначение на обществен служащ, учебен посредник или асистент на учителя, за възнаграждение на спомагателни образователни часове по български език в учебните заведения и на спомагателни модули за деца, които не владеят български език, в детските градини, както и за личен състав, отговарящ за подкрепяне на достъпа до обучение и попречване на риска от отпадане от системата на предучилищното и учебното обучение на децата и учениците от уязвими групи.

От държавното управление показват, че отпущането на спомагателните средства по бюджетите на общините няма да се отрази на държавния бюджет , защото нужните средства са планувани като разноски за личен състав за делегираните от страната действия за функционалност " Образование " по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР