Министерският съвет отмени приетата през 2017 г. и предстояща да

...
Министерският съвет отмени приетата през 2017 г. и предстояща да
Коментари Харесай

Решено: За „Право“ ще се кандидатсвта с оценката от матурата


Министерският съвет анулира признатата през 2017 година и идна да влезе в действие от новата академична година Наредба за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността „ Право “ и професионална подготовка „ правист “ и направи промени в в този момент настоящата разпоредба.

Необходимостта от анулация е в резултат на решение на Комисията за отбрана от дискриминация, в което се показва, че опцията за образование в компетентност „ Право “ единствено в постоянна форма на образование основава неравно отнасяне по признаци „ увреждане “ и „ персонално състояние “ по отношение на лицата с увреждания и лицата, упражняващи правото си на труд. До правенето на нова разпоредба от образувана за задачата работна група в Министерството на правораздаването, ще остане в действие и ще се ползва в този момент настоящата Наредба, като в нея се одобряват промени за свеждане до най-малко нуждата от събиране на огромни групи от хора във висшите учебни заведения.

С изменението се дава опция за образователната 2020/2021 година висшето учебно заведение да избере по какъв начин да провежда приема, само че не посредством наложителните писмени конкурсни изпити по български език и история на България. В настъпилата изключителна конюнктура съгласно своите благоприятни условия може да избере различен формат, или след решение на Академичния съвет да одобряват и без конкурсен изпит кандидат-студенти, издържали сполучливо държавните зрелостни изпити.

Предложението е подбудено от настъпилите изключителни условия по отношение на пандемията от COVID-19 и има за цел обезпечаване на опция за банкет на студенти по специалността „ Право “ без полагане на присъствени приемни изпити.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР