Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските

...
Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските
Коментари Харесай

Възлагат на концесия още три морски плажа

Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските плажове „ Крайморие ” в община Бургас, „ Приморско-юг “ в община Приморско и „ Лозенец “ в община Царево. Целта е обезопасяване на плажовете и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесиите. Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е 20 години.
Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морски плаж „ Крайморие “ е 47 232 лева без Данък добавена стойност, за плаж „ Приморско-юг “ – 109 747 лева без Данък добавена стойност и за плаж „ Лозенец “ – 141 139 лева без Данък добавена стойност. Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове- обект на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Трите морски плажа ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР