Министерският съвет определи председателя на Комисията за финансов надзор (КФН)

...
Министерският съвет определи председателя на Комисията за финансов надзор (КФН)
Коментари Харесай

Карина Караиванова става български представител в ЕБВР

Министерският съвет дефинира ръководителя на Комисията за финансов контрол (КФН) - Карина Караиванова, за представител на България в Съвета на шефовете на Европейската банка за възобновяване и развиване. Решението влиза в действие от 1 март 2019 година, заяви държавният пресцентър.

Председателят на Комисията за финансов контрол ще смени на поста Калин Митрев, който го заема от 2016 година

Караиванова излезе с изказване във връзка предлагането.

" Искам да уверя бизнеса и обществото, че до възможното ми прекосяване на новата позиция в Европейска банка за възстановяване и развитие ще продължа да извършвам отговорностите си като ръководител на КФН. Предстои смяна във философията на надзора у нас и възприемането на риск-базиран контрол. До края на месец март 2019 година би трябвало да сме подготвени с платформата за тази значима промяна, а до края на февруари с методология за оценка на риска на пазара. Трябва да подготвим изискванията за използването на стрес тестванията като нормален инструмент в нашата активност ", споделя тя.

По думите ѝ предизвикателство за екипа на КФН е приемането на добра оценка за небанковия финансов бранш, с цел да се изпълнят уговорките за включването на страната ни в механизма ERM II.

„ Тези задания би трябвало да осъществим доникъде на идната година “, добавя Караиванова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР