Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които

...
Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които
Коментари Харесай

Кабинетът определи през ГКПП-та ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки

Министерският съвет дефинира граничните пунктове на българска територия, през които ще се обезпечава гладко прекосяване на артикули. Планът за обезпечаване на „ зелени коридори “ по европейската пътна мрежа е препоръчан от министъра на превоза и е съгласуван с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 година, оповестиха от държавния пресцентър.

На границата с Гърция за съществени гранични пунктове са посочени „ Кулата “ и „ Капитан Петко челник “, а като авариен – „ Илинден “. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а аварийни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за прекосяване с страните от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е подхванал дейности за съгласуван метод. Между България и Сърбия е избран Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, към Турция – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, а към Северна Македония – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “.

Преминаването през тези гранични пунктове на „ зелени коридори “, в това число всевъзможни инспекции и здравни прегледи на транспортните служащи, не трябва да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „ зелени коридори “ би трябвало да бъдат отворени за всички товарни транспортни средства, пренасящи всевъзможен вид артикули. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР