Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които

...
Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които
Коментари Харесай

Кабинетът реши кои КПП-та ще имат бързи ленти за тировете

Министерският съвет дефинира граничните пунктове на българска територия, през които ще се обезпечава гладко прекосяване на артикули, заяви пресслужбата на кабинета.

Планът за обезпечаване на „ зелени коридори “ през България като част по европейската пътна мрежа,  препоръчан от министъра на превоза, е съгласуван с насоките на Европейската комисия от 16 март. 

На границата с Гърция главните пропускателни пунктове са " Кулата " и " Капитан Петко челник ", а Илинден остава резервен. На север входно-изходните порти за тирове са при Видин и Русе, а КППТ-ата при Оряхово и Силистра ще са аварийни. 

Определени са и точки за прекосяване с страните от Западните Балкани и Турция. Камионите, возещи товари сред България и Сърбия, ще употребяват пункта " Калотина ", от и за Турция ще минават през " Капитан Андреево ", връзките към Северна Македония ще е обслужват от Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево. 

Времето за прекосяването през тези точки от „ зелените коридори “, включително всевъзможни инспекции на документи, прегледи на водачи и стерилизация, не трябва да надвишава 15 минути.  По бързата писта би трябвало да се пропущат всички товарни транспортни средства, превозващи всевъзможен вид артикули.

„ Зелените коридори ” за превозвачите към този момент работят добре и камионите минават през границите в пъти по-бързо в сравнение с при започване на изключителното състояние, увери през вчерашния ден външният министър Екатерина Захариева в коментар по Нова тв. Тя посочи, че с помощта на положителните връзки и разговора с Турция и подхванатите ограничения в границите на няколко дни казусът с километричните опашки от тирове е решен.

В дните на фрапантни ограничавания и изключителни ограничения поради коронаепидемията интернационалният трафик е много затормозен поради въведените заявления, инспекции, прегледи и впрочем.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР