Министерският съвет одобри възможността за използване на автобусен транспорт за

...
Министерският съвет одобри възможността за използване на автобусен транспорт за
Коментари Харесай

Гостите за европредседателството ще се извозват и с автобуси, за да се облекчи трафика

Министерският съвет утвърди опцията за потребление на автобусен превоз за прехвърлянето на ръководителите на делегации и съпътстващите ги делегати сред НДК, хотелите за настаняване и локациите за други публични събития от най-високо равнище от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това стана на днешното съвещание на кабинета.

В претекстовете за решението се показва, че това е необятно прилагана процедура при формати с сходен темперамент и при нужда от групово напредване на всички участници от и до съответна локация.

При прехвърлянето ще се съблюдават идентични ограничения за обезпечаване сигурността на участниците и физически надзор върху транспортните средства, както и при превоза с коли.

С предприемането на тези организационни ограничения се цели облекчение на пътното придвижване в столицата и обезпечаване на безвредни условия за превозване на делегатите, както и за участниците в придвижването в столицата.

За шестте месеца на европредседателството Националната работа за защита към този момент подписа контракти за наем на 40 нови автомобила и 40 нови микробуса. Към момента не се прецизира по какъв начин ще бъдат определени компаниите, с чиито рейсове ще се вършат прехвърлянията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (152)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР