Министерският съвет одобри в сряда допълнителни 8 100 000 лв.

...
Министерският съвет одобри в сряда допълнителни 8 100 000 лв.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна обещаните 8 млн. лева за болницата в Ямбол

Министерският съвет утвърди в сряда спомагателни 8 100 000 лева за ямболската болница “Св. Пантелеймон “ – Ямбол. Средства са за дотъкмяване на постройката на новата болница в града, която би трябвало да приюти сегашните, пръснати на павилионен принцип клиники и отделения, доста от които са в плачевно положение.

В началото на май министър председателят Бойко Борисов даде обещание 27 млн.лева за довършването на болничното заведение, а по-късно здравният министър Кирил Ананиев изясни, че парите ще бъдат отпуснати на части, като тази година болничното заведение ще получи транш от 8 млн. лв. и останалите пари ще получи на части до 2021 година.

През 2020 година болничното заведение ще получи 13.5 млн. лв., а през 2021 година - 5.4 млн лева

Записаният капитал на болничното заведение към края на предходната година е в размер на 10 264 417 лева През последните две финансови години лечебното заведение регистрира повишаване на приходите, надлежно финансовите резултати са позитивни, както и липсват просрочени отговорности, поради което финансовото положение на сдружението би могло да се дефинира като устойчиво.

Многопрофилната болница “Св Пантелеймон “ в Ямбол обслужва население от над 60 хиляди души. Строена е на павилионен принцип и 29-те ѝ отделения се обитават в 17 обособени здания, строени сред 1912 година и 1980 година, които сега са надалеч от стандартите на актуалната медицина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР