Министерският съвет одобри удължаване на срока за погасяване на отпуснатите

...
Министерският съвет одобри удължаване на срока за погасяване на отпуснатите
Коментари Харесай

Отпуснатите 45 млн. лева за жп линията Волуяк-Драгоман трябва да се върнат на държавата до края на март 2022 г.

Министерският съвет утвърди удължение на периода за погасяване на отпуснатите от държавното управление 45 млн. лв., за пускане на дейностите по рационализация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница.

През август предходната година кабинетът отпусна краткотраен финансов запас със период за възобновяване в държавния бюджет до 31януари 2022 година С актуалните промени той се удължава до 31март 2022 година

Проектът се финансира по оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014- 2020 и сега тече неговото утвърждение от Управляващия орган на програмата.

Удължаването на периода с два месеца се постанова заради зародили спомагателни действия при изработването на плана, които са забавили процеса по неговото утвърждение, се показва в известието на държавното управление.

Преди седмица държавното управление взе решение да фазира осъществяването на плана за жп линията Волуяк – Драгоман. Изграждането на 35 км права ще коства към 500 млн. лева, защото той няма да може да бъде приключен до края на 2023 година Така той ще се извършва през сегашния програмен интервал до 2027 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР