Министерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за

...
Министерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за
Коментари Харесай

България ще участва в Международното изложение „Зелена седмица Берлин 2023“

Министерският съвет утвърди присъединяване на България в Международното ревю за земеделие, хранително-вкусова индустрия и градинарство,,Зелена седмица Берлин 2023 “.

То ще се организира в интервала 20-29 януари 2023 година в гр. Берлин, Федерална република Германия. Страната ни ще се включи във форума с народен щанд, като това ще е нейното 32-ро показване в него.

Събитието притегля гости от над 70 страни, което е отлична опция за показване и разпространение на необятен набор от български аграрни артикули, храни и питиета. В допълнение на това, присъединяване в ревю от сходен мащаб дава късмет на представителите от родното селско стопанство и хранително-вкусова индустрия да поддържат и основават нови бизнес контакти, което е изключително значимо в интервала на икономическите усложнения, произлизащи от постепидемичната обстановка и усложнената външнополитическа конюнктура.

Разходите по подготовката и присъединяване на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието, като се изключи тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ SA. 47097 „ Помощ за присъединяване в изложби “.

През 2021 година и 2022 година форумът бе анулиран, поради международната пандемия породена от разпространяването на Ковид-19. Година по-рано интернационалното изложение  „ Зелена седмица Берлин 2020 “ притегли над 1 880 изложители от 72 страни и над 400 000 гости. България взе участие с щанд от 143 кв. м., на който се показаха 19 производители от разнообразни асоциации и съюзи на производители в региона на селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР