Министерският съвет одобри споразумение, с което Европейската комисия се упълномощава

...
Министерският съвет одобри споразумение, с което Европейската комисия се упълномощава
Коментари Харесай

България даде зелена светлина на ЕК да поръча ваксини срещу COVID-19

Министерският съвет утвърди съглашение, с което Европейската комисия се упълномощава да подписа от името на участващите страни членки предварителни съглашения с производители на ваксини за покупка на ваксини за задачите на битката с пандемията от COVID-19, при изискванията на следваща ратификация. Това заяви държавната пресслужба.

Според текста на съглашението с Европейска комисия присъединилите се страни членки ще придобият опцията на идващ стадий да закупят дози ваксини от производителите въз основата на предварителните съглашения за сделки. Инициативата на Европейската комисия цели да се основат условия за обезпечаване на антивирусни ваксини против пандемията от COVID-19 на всяка страна в Европейски Съюз. Политиките за имунизация остават по преценка на всяка обособена страна.

" Правителството на Република България одобри горното решение за обезпечаване на достъп до ваксини за COVID-19. България ще се смята за страна по Споразумението след неговата ратификация от Народното събрание ", прецизираха от пресслужбата на Министерски съвет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР