Министерският съвет одобри резултатите от участие на България в неформално

...
Министерският съвет одобри резултатите от участие на България в неформално
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от българското участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Здравеопазване”

Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване на България в неофициално съвещание на Съвета на Европейския съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси (част „ Здравеопазване ”) /EPSCO/, извършено на 10 февруари във Франция.

В съвещанието бяха включени тематиките за здравната политика на Европейски Съюз, както в подтекста на настоящата спешна обстановка, по този начин и в вероятност, с оглед обезпечаването на еднакъв достъп до качествени здравни услуги. Бяха разисквани разнообразни аспекти на спешното ръководство и ограниченията по време на пандемията.

В изявлението си по време на третата сесия, тематика на която бяха инструментите, които могат да се употребяват в бъдеще за подсилване на Европейския здравен съюз, министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова окачестви признатите досега стъпки и законодателни актове по отношение на Европейския здравен съюз като „ Здравната договорка “ на Европейски Съюз. България акцентира, изключителната значимост на процедура да бъде приложено признатото към този момент законодателство, преди да се минава към нови начинания.

Министър Сербезова изрази позицията на страната ни, а точно че е належащо да се резервира водещата роля на страните членки при правенето на разбор за потребностите на национално равнище и при идентифициране на нужните нововъведения. България прикани Европейската комисия за поддръжка по отношение на опциите за вложения в здравния бранш. Българският министър на опазването на здравето поддържа основаването на по-благоприятна среда за промишлеността в Европейски Съюз, само че акцентира, че това не трябва да става за сметка на занижаване на регулаторните стандарти и условията за качество на клиничните данни, тъй че да се резервира доверието на пациентите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР