Министерският съвет одобри промени в наредбите за държавните изисквания за

...
Министерският съвет одобри промени в наредбите за държавните изисквания за
Коментари Харесай

ОДОБРЕНО: Оценки по биология и химия излизат от балообразуването за медицина

Министерският съвет утвърди промени в наредбите за държавните условия за придобиване на висше обучение в региона на медицината. Според новите регулации оценките по биология и химия в 11-и и 12-и клас към този момент няма да бъдат взимани поради при кандидатстване за медицина, дентална медицина и фармация.

След въвеждането на профилирането, където главните предмети са български, литература, математика, гражданско обучение и спорт, биология и химия станаха профилиращи и се избират от учениците още при постъпването в 8-и клас.Кандидат-студентските изпити по биология и химия, които сега се изискват при кандидатстване за медицина и фармация, остават в действие. Матурата по български език и литература също ще продължи да взе участие в образуването на бала при постъпване.

Останалите условия за придобиване на висше обучение в региона на опазването на здравето също претърпяха промени, като се отстранява непълнотата във връзка с практическото образование на студентите по компетентност теляк с повредено зрение и се дава се достъп на лекарските асистенти до образование по компетентност ръководство на здравните грижи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР