Министерският съвет одобри проект за изменение и допълнение на Закона

...
Министерският съвет одобри проект за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Декларации за произведени количества зърно ще се подават един път в годината

Министерският съвет утвърди план за изменение и допълнение на Закона за използване на Общата организация на пазарите на аграрни артикули на Европейския съюз, заяви пресслужбата на кабинета.

Съгласно една от измененията се планува да отпадне задължението на земеделските производители да подават заявления всяко тримесечие за създадени количества зърно по типове. Декларация ще се подава един път годишно от всички производители, с което се понижава административната тежест, а получената информация ще обгръща цялото създадено зърно.

Във връзка с премахването на индустриалните квоти за захар и изоглюкоза в Европейски Съюз от 1 октомври 2017 година от закона отпадат наредбите, уреждащи индустриалните квоти и утвърждението на рафинериите и на производителите на изоглюкоза. Промяната в бранш "Захар " е обвързвана и с приемането на Регламент на Комисията, който урежда обвързване за даването на данни от държавите-членки до Европейска комисия по отношение на цени, произвеждане и информация за пазара на захар и изоглюкоза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР