Министерският съвет одобри проект на Закона за изменение и допълнение

...
Министерският съвет одобри проект на Закона за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Правителството предлага промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие


Министерският съвет утвърди план на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗИД на ЗУЧК) и предлага на Народното събрание да прегледа и одобри плана.

Законопроектът планува промени в административно-наказателните разпореждания на ЗУЧК. Административните санкции са избрани в сходство с осъществена преценка на степента на засягане на публичния интерес при нарушаването на съответната наредба на закона.

Предвиждат се наказания за слагане на преместваем обект върху неохраняем морски плаж в нарушаване на закона, за слагане на плажни такъми и прекосяване или прекъсване с пътно транспортно средство върху преносими: (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни. Включени са и наказания за плажни оператори, в случай че не обезпечат равносилен достъп за свободно разполагане на плажни такъми от посетителите, както и наказания за индивид, който в нарушаване на закона лимитира правото на жителите за свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове, се прецизира в известие на държавната осведомителна работа.

Прецизирани са също по този начин нормите, засягащи и органите, които са ангажирани с административното произвеждане при установяването на нарушаванията и определянето на наказванията. Предвижда се препращане към разпоредбите за осъществяване на административно наказателното произвеждане в съответния закон, в случаите, в които се визира област на контролиране в компетентността на различен административен орган.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР