Министерският съвет одобри проект на Споразумение между правителството на Република

...
Министерският съвет одобри проект на Споразумение между правителството на Република
Коментари Харесай

Одобрен е проект на споразумение за създаването на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София

Министерският съвет утвърди план на Споразумение сред държавното управление на Република България и Международната банка за възобновяване и развиване („ Световна банка “) за даване на поддръжка за установяването и действието на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в гр. София. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Тази конструкция ще обезпечи опция за непрекъсваемост на дейностите по даване на услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси. Предвижда се в нея да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани и стимулирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с създаването на артикули с висока добавена стойност.

Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза се чака да започва през юли 2019 година Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.

Установяването на Офиса в България ще има позитивно въздействие върху икономическата среда в страната - ще способства за обезпечаването на работни места за високотехнологични експерти и за надграждането на капацитет в браншове с висока добавена стойност. В допълнение, наличието на авторитетна организация като Световната банка в България ще издигне в допълнение престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения.

Групата на Световната банка е интернационална финансова организация, състояща се от пет институции, чиито световни цели са понижаване на бедността, стимулиране на икономическото и обществено развиване и възстановяване на виталния статус на популацията. Централата на Групата е във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР