Министерският съвет одобри проект на Споразумение между българското правителство и

...
Министерският съвет одобри проект на Споразумение между българското правителство и
Коментари Харесай

България и Алжир ще си сътрудничат в сферата на защитата на класифицирана информация

Министерският съвет утвърди план на Споразумение сред българското държавно управление и държавното управление на Алжирската демократична и национална република за отбрана на класифицираната информация, обменяна в границите на двустранното съдействие, като основа за водене на договаряния, и упълномощи ръководителя на Държавната комисия по сигурността на информацията да го подпише.
Проектът е резултат от съвещания с представители на Алжирската демократична и национална република, състояли се в интервала 8-10 октомври 2018 година в София. В хода на консултациите са регистрирани предложенията на страните за смяна на някои от наредбите с оглед особеностите на законодателствата на двете страни в региона на отбраната на класифицираната информация.
В плана на Споразумение е разказан неговият предмет и са дефинирани главните понятия, употребявани в текста. Посочени са способените органи по сигурността на страните, виновни за използването на Споразумението, както и съответните равнища на подредба за сигурност на информацията. Регламентирани са ограниченията за отбрана на класифицираната информация и методите за съдействие сред двете страни. Включени са разпореждания по отношение на размножаването, превода и унищожаването на класифицирана информация; процедурите за осъществяване на интернационалните визити, както и дейностите при случаи на нарушение на ограниченията за сигурност на класифицираната информация. Уредено е сключването и осъществяването на класифицирани контракти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР