Министерският съвет одобри проект на нова Спогодба между Република България

...
Министерският съвет одобри проект на нова Спогодба между Република България
Коментари Харесай

България и Нидерландия заедно ще борят двойното данъчно облагане

Министерският съвет утвърди план на нова Спогодба сред Република България и Кралство Нидерландия за отбягване на двойното данъчно облагане с налози на приходите и попречване на отклонението и заобикалянето на данъчно облагане, който да послужи като основа за водене на договаряния. Също по този начин държавното управление упълномощи министъра на финансите да организира договарянията и да подпише Спогодбата от името на Република България при изискване за следваща ратификация.Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Между България и Нидерландия сега работи Спогодбата, подписана в София на 6 юли 1990 година в изискванията на разнообразни стопански връзки сред двете страни и при действието на друга правна наредба в българското законодателство в региона на налозите.

Сключването на нова Спогодба сред двете страни се постанова и заради последните развития в региона на интернационалното данъчно облагане, инициирани от страните от Г-20 и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за противопоставяне на свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги.

Новите насоки в тази област се съдържат в Проекта „ Свиване на данъчната основа и прехвърлянето на облаги ” (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS). BEPS предлага на страните решения за превъзмогване на разликите в съществуващите интернационалните данъчни правила, които разрешават на фирмите, посредством потреблението на схеми за нападателно данъчно обмисляне, да минимизират данъчните си отговорности, прехвърляйки изкуствено корпоративните си облаги към юрисдикции с ниски или нулеви данъчни ставки. Мерките по Проекта BEPS основават и предпоставки за по-голяма данъчна предвидимост и правна сигурност за фирмите посредством понижаване на разногласията сред бизнеса и администрациите при използването на интернационалните данъчни правила и условия.

Данъчните правила, възприети в плана на Спогодба, са съобразени с настоящото българско данъчно законодателство и актуалните правила и развития в интернационалното данъчно облагане, отразени в настоящия Модел на данъчна конвенция на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР