Министерският съвет одобри позицията на страната ни за заседанието на

...
Министерският съвет одобри позицията на страната ни за заседанието на
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за заседанието на ЕКОФИН, формат Бюджет

Министерският съвет утвърди позицията на страната ни за съвещанието на Съвета на Европейския съюз по стопански и финансови въпроси, формат Бюджет (ЕКОФИН/Бюджет), което ще се организира на 11 ноември 2022 година в Брюксел, Белгия.

По време на срещата министрите ще приготвят позицията на Съвета за договарянията по проектобюджета на Европейски Съюз за 2023 година във връзка със съвещанието на Помирителния комитет с Европейския парламент (ЕП), което ще се организира същия ден. Съветът на Европейски Съюз и Екологичен потенциал ще договарят за реализиране на взаимно съглашение по общия бюджет за идната финансова година.

България ще спомага интензивно за постигането на съглашение по проектобюджета на Европейски Съюз за 2023 година, неговото навременно приемане и обезпечаване на нужните финансови средства за осъществяване на политиките и стратегиите. Европейски Съюз има потребност от постоянен и реален бюджет, който да активизира вложения за извънредно комплицирания набор от провокации, пред които е изправен Съюзът – последствията от съветската военна експанзия в Украйна, високата инфлация, възходящите равнища на беднотия, високите цени на енергийните източници и утежняване на икономическите вероятности. Необходимо е да се подтиква икономическото развиване, да се подкрепи устойчивото възобновяване след пандемията, както и да се обезпечи задоволителен потенциал за справяне с непредвидени условия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР