Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие в

...
Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие в
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Министерският съвет утвърди позицията на Република България за присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира на 23 и 24 март 2023 година в Брюксел, Кралство Белгия. Република България ще бъде показана от президента Румен Радев.

 

Основните тематики, които водачите на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят са: Украйна, Конкурентоспособност, Единен пазар и стопанска система, Енергетика.

 

Под т.,,Други въпроси “ Председателството и Европейска комисия ще осведомят за напредъка по осъществяването на заключенията от 9 февруари 2023 година в частта „ Миграция “, както и ще бъде разисквана Международната донорска конференция за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия.
 
Европейските водачи ще продължат полемиката по отношение на съветската експанзия против Украйна във всички нейни аспекти и задължението от страна на Европейски Съюз за продължение на многостранната поддръжка за Украйна.

 

В подтекста на Конкурентоспособността, Единния пазар и стопанската система, ще обсъдят дълготрайната тактика на Европа за повишение на конкурентоспособността и продуктивността и потреблението на цялостния капацитет на Единния пазар. Ще бъде изработен обзор на напредъка по другите посоки, целящи привеждането на икономическата, промишлената и софтуерната база на Европейски Съюз в сходство с условията за зеления и дигитален преход, като ще бъдат предоставени спомагателни насоки.

 

Очаква се да бъде извършена и стратегическа полемика по геополитическите аспекти на търговията и приноса на комерсиалните връзки към конкурентоспособността на Европейски Съюз.
 
По тематиката Енергетика се чака водачите да подчертаят достиженията в региона на енергийния пазар и да разпознават нужните идни дейности, като главен детайл е използването на взаимната Платформа за закупуване на газ в Европейски Съюз.

 

На 24 март 2023 година ще се организира и среща на върха на страните от еврозоната в приобщаващ формат, които ще обсъдят икономическата обстановка и координацията на икономическите политики.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР