Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие в

...
Министерският съвет одобри позицията на Република България за участие в
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за участие във видеоконференция на Съвета по образование

Министерският съвет утвърди позицията на Република България за присъединяване в неофициална видеоконференция на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт, част „ Образование “, на 14 април.

Председателството на Съвета на Европейски Съюз ще организира политически спор на тематика „ Последствия от новия ковид (COVID-19) върху образованието и образованието “.

Одобрена е българската позиция за идни съвещания на Съвета на Европейски Съюз

По време на разискването България ще сложи акцент върху употребяваното сега образование в електронна среда от разстояние в другите браншове на образованието - приблизително, професионално, приобщаващо и висше обучение. Ще бъдат посочени прилагани практики от този тип образование, което все още се реализира сполучливо в България.

Ще бъде показана информация за реализиране на непрекъснатост на оценяването и планува ли се отсрочване, отменяне или смяна на условията във връзка с изпити (НВО и ДЗИ) и записването в учебни заведения и университети.

В допълнение ще бъдат посочени и употребяваните средства от Европейски Съюз, с които ще бъде подпомагано образованието и образованието след следствията от коронавируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР