Министерският съвет одобри План за 2020 г. за изпълнението на

...
Министерският съвет одобри План за 2020 г. за изпълнението на
Коментари Харесай

Стратегията за демографията - как продължава през 2020 година?

Министерският съвет утвърди План за 2020 година за осъществяването на Актуализираната Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012-2030 г.). Сред целите в документа са забавянето на отрицателните демографски процеси и намаляването на броя на популацията, превъзмогването на отрицателните последствия от неговото застаряване, както и превъзмогване на последствията от разпространяването на COVID-19.
В Плана за 2020 година са планувани ограничения и действия за поощряване на раждаемостта посредством основаване на среда, удобна за развъждането и възпитанието на деца, възстановяване на репродуктивното здраве на популацията, възстановяване на общото здравословно положение на популацията и понижаване на общата, преждевременната, детската и майчината смъртност, обезпечаване на претовареност и понижаване на бедността, адаптиране на обществените системи към демографските промени и остаряването на популацията и за обезпечаване на еднакъв достъп до качествено предучилищно и учебно обучение. Всички ограничения са ориентирани към удобно повлияване върху главните демографски индикатори - раждаемост, смъртност и миграции, към развиването на качеството на човешките запаси и към превъзмогване на последствията от разпространяването на COVID-19.
Планът систематизира набелязаните сложни и секторни ограничения, които оказват влияние върху демографското развиване в кратковременен и средносрочен проект. Мерките ще бъдат финансирани от бюджетите на способените ведомства съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2020- година и неговата актуализация, оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ”, други оперативни стратегии, както и по европейски и интернационалните планове.
Още по тематиката четете тук.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР